Российский
Императорский Дом

Официальный сайт
Династии Романовых

ВКонтакте
Одноклассники

Март

14/27 марта. Явление иконы Пресвятыя Владычицы нашея Богородицы Феодоровския. Принятие ЦАРЕМ МИХАИЛОМ I ФЕОДОРОВИЧЕМ на Себя и на Дом Свой Царского служения.

Тропарь, глас 8: Днесь светло красуется град Кострома, и вся Российская страна, созывающе к веселию вся Боголюбивыя Христианския народы, на преславное торжество Божией Матере, чудотворнаго Ея и многоцелебнаго образа пришествия. Днесь бо явися нам пресветлое великое солнце. Приидите, вси Богоизбраннии людие, Новый Израиль, ко источнику цельбоносному, источает бо нам неоскудныя милости Пречистая Богородица, избавляет вся грады и страны Христианския невредимы от всех навет вражиих. Но, о Всемилостивая Госпоже Дево Владычице, сохрани Державных ЦАРЕЙ наших, и Архиерей, и вся люди Твоего достояния от всяких бед, по велицей Твоей милости, да зовем Ти: радуйся, Дево, Христианом похвало.

Кондак, глас 8: Притецем, людие вси, к тихому и доброму пристанищу, в Дом Божия Матере чуднаго образа явлению Царицы и Богородицы. За неизреченную милость Ея, верно припадающе и вопиюще: О Всемилостивая Владычице, за спасительное Твое смотрение чуднаго образа к нам пришествие, посети нас грешных, светло сотворяющих празднество Твое. Укрепи Державную ВЕЛИКУЮ КНЯГИНЮ нашу МАРИЮ ВЛАДИМИРОВНУ, дивно ЕЙ на враги победу подающи, и Архиерея нашего утверди, Церковь Сына Твоего непоколебиму соблюди. Притекающих к Тебе спаси, от всяких напастей избави: сохраняя в мире все Православие, да зовем Ти: радуйся, Невесто Неневестная.

Please publish modules in offcanvas position.