Российский
Императорский Дом

Официальный сайт
Династии Романовых

ВКонтакте
Одноклассники

Декемврий

21 ноября/4 декабря. Введение во Храм Пресвятыя Владычицы нашея Богородицы и Приснодевы Марии.

Тропарь, глас 4: Днесь благоволения Божия предображение, и человеков спасения проповедание, в Храме Божии ясно Дева является, и Христа всем предвозвещает. Той и мы велегласно возопиим: радуйся, смотрения Зиждителева исполнение.

Кондак, глас 4. Подобен: Вознесыйся: Пречистый Храм Спасов, многоценный чертог и Дева, священное сокровище славы Божия, днесь вводится в Дом Господень, благодать совводящи, яже в Дусе Божественном, Юже воспевают Аггели Божии: Сия есть селение небесное.

23 ноября/6 декабря. Святаго Благовернаго Великаго Князя Александра Невскаго, нареченнаго во иноцех Алексиа.

Тропарь, глас 4: Яко благочестиваго корене пречестная отрасль был еси, блаженне Александре: яви бо тя Христос, яко некое Божественное сокровище Российстей Земли, новаго Чудотворца, преславна и благоприятна. И днесь сошедшеся в память твою верою и любовию, во псалмех и пениих радующеся славим Господа, давшаго тебе благодать изцелений: Его же моли спасти град сей, и державе Сродник твоих Богоугодней быти, и сыновом российским спастися.

Кондак, глас 8. Подобен: Яко начатки: Яко звезду тя пресветлую почитаем, от востока возсиявшую и на запад пришедшую: всю бо страну сию чудесы и добротою обогащаеши, и просвещаеши верою чтущия память твою, Александре блаженне. Сего ради днесь празднуем твое успение, людие твои сущии: моли спасти Отечество твое, и державу Православной ВЕЛИКОЙ КНЯГИНИ нашей МАРИИ ВЛАДИМИРОВНЫ возставити, и вся притекающия к раце мощей твоих, и верно вопиющия ти: радуйся, граду нашему утверждение.

Please publish modules in offcanvas position.